Wat is BijZonderwijs?

BijZonderwijs is het onderwijsadviesbureau van BijZonderwijzer Gérard Zeegers.  

BijZonderwijs is het onderwijsadviesbureau van BijZonderwijzer Gérard Zeegers. Zeegers is een man van de praktijk die de theorie continu bestudeert. Hij is daarnaast een theoreticus die nog steeds midden in de praktijk staat. BijZonderwijs begeleidt besturen, scholen, directeuren en leerkrachten en helpt hen de juiste definitie van leiderschap te formuleren en die gericht uit te werken in de praktijk. Zeegers kent de dynamiek van de klas, de school en de bestuurskamer en weet wat er nodig is. Hij is in staat om het perspectief van de leerkracht, de schoolleider en de bestuurder in te nemen en hen te helpen om zélf de juiste vervolgstappen te zetten. 

"Ik zie opvoeding en onderwijs als een onlosmakelijk geheel. Om de verbinding te maken en om verbondenheid te laten ontstaan en gedijen, is het van belang dat er waardevolle ontmoetingen plaatsvinden tussen de belangrijkste partners; kinderen, leerkrachten en ouders. Daar is niet zoveel voor nodig; een gebouw, kinderen, volwassenen, ambities, een plan en vertrouwen."

Gérard Zeegers beschikt over ruim dertig jaar doorleefde onderwijservaring. Hij heeft, eerst als leerkracht (1982-2002), vervolgens als (interim) directeur (2002-2016), adviseur (sinds 2012) en bestuurder (2017) zijn sporen ruimschoots verdiend in de praktijk van opvoeding en onderwijs. Zeegers zorgt er om te beginnen voor dat hij altijd op de hoogte is van relevante wetenschappelijke inzichten. Daarnaast deelt hij zijn persoonlijke en professionele ervaring(en) graag met andere onderwijzers en opvoeders. Om die uitwisseling te stroomlijnen startte hij in 2012 zijn eigen adviesbureau: BijZonderwijs.

"Ik ben van mening dat alle inspanningen van opvoeders en onderwijzers zinvol zijn... als de betrokken kinderen daar profijt van trekken."